Susanne & Khan

Emma & dagishunden Storm

 

Susanne

Jag heter Susanne Nordling och jag öppnade Hunddagiset Trofast i maj 2011.

Mitt dagis är ett litet och hemtrevligt dagis där dagishundarna är i fokus hela dagen. Dagiset är godkänt av både Arvika Kommun och Länsstyrelsen. Länsstyrelsen var här på återbesök i september 2012 för att jag hade byggt om och ville utöka mitt tillstånd för max antal hundar som får vara på dagiset.

Länsstyrelsen hade inget att anmärka på när de var här och det känns väldigt kul att få bekräftelse på att jag sköter dagiset på rätt sätt och att mina kunder kan känna sig trygga med att lämna sin hund här.

Min sambo och jag har en Flatcoated Retriever som heter Khan, han är född 2008. Jag har tävlat en del lydnad med honom tidigare. Just nu är det träning på hobbynivå som vi sysslar med. Vi har även tränat en del jaktapportering och jaktlydnad. Min övertygelse är att alla hundar behöver få stimuleras på något mer sätt än bara promenader, detta för att de ska må bra och vara tillfreds med livet.

Mitt intresse för djur har alltid funnits där och jag började med att rida och tillbringa all min tid i stallet när jag var liten, det utvecklades när jag blev äldre till ett stort intresse för hundar. Det har alltid funnits hundar i min närhet som jag har tränat och aktiverat på olika sätt.

Jag har gått en hunddagisföreståndare utbildning på Hundoasen i Nynäshamn, vilket krävs för att få driva ett hunddagis och få tillstånd av Länsstyrelsen. Under utbildningen fick jag bland annat fördjupa mig mer inom hundars språk och signaler och det intresset har bara vuxit. Det är otroligt intressant att lära sig läsa varje enskild hund och se hur just den reagerar på olika situationer.

Jag har även vidareutbildat mig på samma ställe som ovan, Hundoasen (eller som de heter nu Lifestyle 4 you). Jag har gått en hundspa utbildning för att lära mig att bada och föna, klippa klor, och göra enklare trimmningar på en hund.

Min ambition med hunddagiset är att hundarna ska trivas och få vistas i en stressfri, lugn och trevlig miljö. Långa promenader, växlat med mycket lek, bus och gos. Hunden ska känna sig lika trygg som hemma här.

 

Emma


Mitt namn är Emma Rogers, 2012 fick jag chansen att ha praktik här på hunddagiset Trofast. Under min praktik så passade jag på att utbilda mig på distans genom Hundtekniks hunddagis utbildning.

Och vet ni vad? Det ledde till att jag fick mig ett underbart jobb 2013 som jag stormtrivs med, att få träffa alla dessa olika filurerna är både kul och lärorikt. Om de tar emot att åka till jobbet på morgonen? Aldrig, inte ens en liten bacill kan hindra mig.

Mitt intresse för hundar har alltid funnits, år efter år tjatade jag på mina föräldrar om att få mig en egen hund, och tillslut så fick jag det, 2004 fick jag min älskade lilla shetland sheepdog Zeeija, henne hade jag som sällskap och tränade trix med. Sedan har jag erfarenhet från raser som Tax, American staffordshire terrier, Flatcoated Retriever och Sankt Bernhard.
I dagsläget har jag mina två dammvippor, Misa en Finsk Lapphund född 2012 som jag tränar trix med. Sedan har jag Lumi en Shetland Sheepdog född 2014 som jag går på utställning med och tanken är att testa på Freestyle eller Lydnad med henne.

Jag har ett stort intresse för att lära mig mer om människans bästa vän och utvecklas med mina hundar.